(Tagliatelle con pesto e pomodorini arrostiti)
Przepyszna pasta, w sam raz na ponure, jesienne dni :)
Składniki:
- 250g makaronu (najlepiej świeżego, Tagliatelle)
- pesto (znów, najlepiej świeże, przepis: tu)
- 200g pomidorków koktajlowych
- cukier trzcinowy
- sól I pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
- pomidorki przekrawamy na pół, układamy na blasze (przyda się podkład z papieru do pieczenia)
- posypujemy cukrem trzcinowym, doprawiamy solą i pieprzem i, na koniec skrapiamy oliwą.
- pieczemy w piekarniku w 180 °C przez około 40 minut aż zaczną się karmelizować.
- makaron gotujemy al dente.
- jak przystało na ludzi cywilizowanych, ograniczamy się do odcedzenia ugotowanego makaronu, mieszamy go z pesto i serwujemy z pomidorkami.
Smacznego! 😀
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz